Om Swedish Tee

cropped-Swe-logga-1.jpg

Swedish Tee grundades på 1960-talet för att bedriva verksamhet relaterad till golf. Vid millenniumskiftet var Swedish Tee först i Europa med att producera och sälja miljövänliga golfpeggar.

Idag är den miljövänliga björkträspeggen Swedish Tees huvudprodukt och finns att tillgå i fyra olika längder; Short, Regular, Long och X-Long. Längdskillnaden varierar mellan 41mm till 80mm och är olika anpassade för att passa till alla former av utslag.

Swedish Tees peg är tillverkad i Sverige av svenskt björkträ. Produktionen såväl som peggen är helt fri från färger, oljor och kemikalier och är skonsam för miljön. Peggen är gjord av 100% svensk björkträ och är vattenslipad för att få en hård och fast yta av högsta kvalitet. Att producera och verka inom Sverige är ett val för miljön och för Sverige; då det bidrar till kortare frakter och färre onödiga utsläpp.Det gör också att vi kan garantera en kvalitetssäkrad produktionen där ett miljötänk står i fokus.

Golfpeggen som för många är en slit- och slängvara är ofta bortglömd när det kommer till miljötänk och banvård. En peg är relativt liten men trotts det ofta full av färg, lack, oljor eller andra kemikalier, kemikalier som ofta är skadliga för vår natur. Slit- och slängtänk tillsammans med ett brett användande av kemikaliefyllda peggar, är idag en större miljöpåverkan än vad många tror.

Vanligtvis förbrukar golfspelare flertalet peggar under en golfrunda. När peggen går sönder lämnas ofta bitar kvar i marken. Är peggen då färgad, lackad eller på annat vis behandlad med kemikalier kommer dessa ytbehandlingar att först förlänga förmultningsprocessen av peggen, vilket gör att peggen finns kvar längre i marken. För att sedan; när peggen väl börjar förmultna, bidra till att färgämnen och kemikalier sipprar ut i marken och förorenar naturen. Detta kommer på lång sikt påverka golfbanan du spelar på, men också vår miljö i helhet.

Att tillverka golfpeggen i Sverige gör även att vi kan säkerställa att produktionen har gått miljövänligt tillväga och att svenska direktiv och bestämmelser följs. Frakten av produkten blir även den kort, när processen från produktion till butik hålls inom Sveriges gränser vilket gör att utsläpp per peg är väldigt lågt i förhållande till andra alternativ.

Vi på Swedish Tee vill bidra till en bättre miljö på det sättet vi kan; genom en helt kemikaliefri svensk golfpeg tillverkade av högsta kvalitetsträ.